مزایای استفاده از PLC :
1-انعطاف پذیری : با استفاده از یك دستگاه PLC می توان چندین دستگاه و چندین پروژه را كنترل كرد.
2- تعداد زیاد ورودی و خروجی(I/O) : در یك دستگاه PLC ، به اندازه كافی ورودی و خروجی وجود دارد و با نصب كارت های ورودی و خروجی بیشتر ، می توان تعداد آنها را توسعه داد.
3- هزینه كمتر(Cheap) : اگر بخواهیم مدارات رله كنتاكتور را جهت كنترل دستگاه ها استفاده كنیم در مقایسه با PLC ها خیلی گران تمام می شود .
4- مصرف انرژی كمتر : PLC ها انرژی كمتر مصرف می كنند و استهلاك مكانیكی ندارند.
5- روش برنامه نویسی ساده (Easy Programming) : بر مبنای جبر بول و سیستم فلوچارتی انجام میشود.
6- اعمال تغییرات در برنامه و تصحیح خطا(Error Correction) : برای تغییر در برنامه PLC از طریق صفحه كلید عمل می كنیم و هیچگونه تغییری در سیم بندی دستگاه ها مورد نیاز نیست. روش عیب یابی در اینصورت خیلی آسان است.
7- اجرای آزمایشی(Simulation) : قبل از اجرای برنامه در روی دستگاه ، می توان برنامه را در یك كامپیوتر شبیه سازی كرد و كلیه اشكالات موجود و عملكرد سیستم را مشاهده كرد.
8- نظارت عینی(Monitoring) : اجرای لحظه به لحظه(Onlinكند عملیات PLC را می توان بطور عینی روی كامپیوتر مشاهده كرد و به همین دلیل عیب یابی آن ساده و به سرعت انجام می گیرد.
9- سرعت عمل : سرعت اجرای برنامه در PLC زیاد است. اما در مدارات فرمان رله ای به علت سپری شدن زمان فعال شدن ، سرعت عمل كمتر است.
10- قابلیت اطمینان و نگهداری : معمولا قطعات نیمه هادی نسبت به سیستم های مكانیكی مثل رله ها و تایمرها دارای اطمینان بیشتری هستند.
11- مستند سازی(Documentation) : در صورت نیاز می توان برنامه كلی PLC و تمام پارامتر ها را ظرف چند ثانیه چاپ نمود.
12- امنیت(Security) : می توان با تنظیم كلمه عبور (Password) روی برنامه ، امكان تغییرات روی پارامتر ها و حتی كل برنامه را ، محدود نمود.
13- حجم كمتر : PLC ها در كل فضای كمتری نسبت به تابلوهای برق اشغال می كند.