انواع PLC :
PLCها در انواع مختلف عرضه می شوند . تمایز آنها در تعداد ورودیها و خروجیها و ظرفیت حافظه ، تعداد شمارشگرها ، تایمرها ، سرعت پردازش اطلاعات و انعطاف و كاربردشان در كارهای مختلف است.
PLC ها از لحاظ شكل ظاهری به دو گروه تقسیم بندی میشوند :
1- یكپارچه (LOGO_TELEMECANIQE_ZILIO (
2- مدولار (MODULAR ,SIEMENS S7-300 ) وALEN BERADLEY
Plc های کوچک:
این plcها معمولا جایگزین کنترل کننده های صنعتی میگردد. دارای قابلیت گسترش محدود و حداکثر یک یا دو ماژول I/O است و دارای یک پردازنده که معمولا با یک زبان برنامه نویسی میشود . یك PLC كوچك معمولاً به صورت یكپارچه ساخته میشود و تا حدود 40 ورودی و خروجی دارد(دیجیتال).
Plc های متوسط:
این plcها معمولا ساختار مدولار دارند و در نتیجه توسعه و تغییر انها ساده میباشند. این plcها در مواردی استفاده میشوند که تعداد خطوط I/O زیاد و توسعه ی سیستم در اینده ممکن باشد. امکانات این plc ها گسترده و با هر سه زبان برنامه نویسی میشود.
Plc های بزرگ:
حتماً مدولارند و در مواردی که تعداد ورودی و خروجی بسیار زیاد است یا عملیات مشکل است از plcهای بزرگ استفاده میشود و ساختمان این plc ها مدولار و امکان توسعه زیاد میباشد و ماژول های آن ها متنوع و شامل ورودیهای آنالوگ نیز میباشد و معمولاً از چندین cpu استفاده میشود.
یك PLC مدولار در انواع متوسط و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد و شامل كارتهای جدا گانه ای از جمله :منبع تغذیه ،CPU ،ورودی ،خروجی به تعداد مورد نیاز میباشد كه این كارتها به ترتیب رویRACK و در داخل شكافها SLOTS نصب می شود.