loading...

برق ، انقلابی نو در صنعت

محمد لطفی بازدید : 136 یکشنبه 20 فروردين 1396 نظرات (0)
راهنمای صرفه جویی در مصرف انرژی یخچال فریزر


امروزه، درصد خانواده های بهره مند از این وسیله خانگی در مقایسه با سایر لوازم خانگی در ردیف اولین و مهمترین وسیله خانگی در كشور قرار داده شده اند .
یخچالهای ساخت ایران هنوز نسبت به یخچالهای ساخت خارج برق بیشتری مصرف می كنند . ولی خوشبختانه در سالهای اخیر تولیدكنندگان یخچالهای ساخت داخل تمهیداتی را برای بهبود تولیدات خود آغاز نموده اند .
1 _ اولین نكته در انتخاب یخچال فریزر دقت در وجود استاندارد موارد ایمنی و  مصرف انرژی می باشد.
2 _ از بین مدل های مشابه، یخچال و فریزری را انتخاب نمایید  كه مصرف انرژی كمتری داشته باشد. میزان مصرف برق هر دستگاه الكتریكی بر روی صفحه مشخصات فنی آن حك شده است.
3 _در هنگام خرید یخچال به این نكته توجه داشته باشید كه مصرف انرژی یخچال فریزر های كنار به كنار (چسبیده )، نسبت به مدلهای_ نسبت به مدلهای هم اندازه ای كه  فریزر آنها در قسمت بالا قرار دارد، بیشتر است.
4 _ اندازه یخچال را با توجه به افراد خانواده انتخاب نمایید، زیرا اگر ما یخچالی بزرگ خریداری نماییم كه نتوانیم از همه ظرفیت آن استفاده نماییم، انتخاب درستی نخواهد بود چون اگر یخچال ما خالی یا نیمه خالی بماند، در واقع انرژی به هدر می رود و در نتیجه  مصرف برق بالا می رود.
5 – هنگام خرید یخچال به اندازه آن توجه نمایید . زیرا یخچالهای بزرگ انرژی بیشتری مصرف می كنند. عمومی ترین و كارآمدترین مدلها 16 تا 20 فوتی می باشند.
6_برای شروع به كار یخچال، پس از وصل آن به برق، درجه ترموستات را روی مقدار متوسطی (مثلاً شماره 4 قرار دهید و بگذارید، یخچال حداقل ۳ ساعت خالی و با در بسته كار كند  تا برودت به حد لازم برسد.
7_ در یخچالهایی كه برفك زدایی به صورت دستی انجام می شود ، باید به طور متناوب و پیوسته برفك زدایی یخچال انجام شود، زیرا در  غیر این صورت بازده انرژی كاهش می یابد .در ضمن هرگز برای پاك نمودن برفك از وسایل نوك نیز  یا فلزی استفاده نكنید . بعد از برفك زدایی یخچال ترموستا را روی درجه گرمتری قرار دهید كه سبب صرفه جویی بیشتر در انرژی شود .
8 _ با انتخاب یخچالهای مجهز به سیستم برفك آب كنی اتوماتیك مصرف انرژی بدون دخالت مصرف كننده كاهش می یابد .
9 _ قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت منابع و دستگاههای حرارت زا  از قبیل :‌ اجاق گاز، آبگرمكن، شوفاژ و همچنین تابش نور مستقیم نور آفتاب ، مصرف انرژی آن را افزایش می دهد .
10   _ اگر یخچال و فریزر داخل آشپزخانه قرار دارند، آنها را دور از ماشین ظرفشویی و اجاق (در صورت لزوم در یك محل محفوظ ) نگه دارید . حداقل 2 سانتی متر در اطراف آنها فاصله قرار دهید تا هوا جریان یابد.
11 _ فضای پشت یخچال و فریزر، برای گردش هوا باید حداقل به اندازه 20 سانتی متر باز باشد . ضمنا لازم است لوله های پشت یخچال فریزر حداقل سالی دوبار گردگیری شود . این كارها باعث انتقال حرارت بهتر بین هوا و لوله ها خواهد شد.
12_ واشر یا درزبندی درهای یخچال فریزر را بازرسی نمایید . زیرا ممكن است در طول زمان خراب شده باشند كه باعث افزایش جذب گرما و كاهش بازده انرژی می گردد.
13 _ در فصول گرم از فلاكس استفاده نمایید، زیرا در صورت استفاده از فلاكس باعث می شود كه در یخچال  كمتر باز و بسته شود . با رعایت این امر 5 درصد در مصرف برق صرفه جویی می گردد. زیرا با هر بار باز و بسته كردن در یخچال فریزر برق مصرفی افزایش می یابد . در تحقیقی كه در مورد" تاثیر باز و بسته كردن درب بر افزایش مصرف  در یخچال فریزرهای خانگی بر اساس الگوی رفتاری خانوار ایرانی " (سال 76 ) انجام گرفت، نشان داد كه بیشترین تلفات انرژی ناشی از باز و بسته كردن درب یخچال – فریزرهای خانگی در ساعات 8 الی 9 اتفاق می افتد كه بر ساعات اوج مصرف برق منطبق می باشد.
14 _ مواد داخل فریزر را علامت گذاری نمایید تا در هنگام انتخاب مواد لازم در فریزر را مدت زیادی باز نگذارید.
15_ از قرار دادن مواد غذایی گرم و داغ در یخچال یا فریزر بپرهیزید . ابتدا این مواد را در محیط سرد نموده و سپس بعد از اینكه خنك شدند آنها را در یخچال فریزر قرار دهید . در صورت گذاشتن مقدار زیادی مواد غذایی در یخچال، به خصوص فریزر فشار زیادی به موتور یخچال فریزر وارد می شود .
16 _ روی غذاها به خصوص مایعات را بپوشانید. در غیر این صورت باعث ورود رطوبت به یخچال گشته و مصرف انرژی یخچال را بالا می برند .
17_ ظروف غذا را با نایلون و یا در مخصوص و یا  ورق آلومنیم بپوشانید و سایر مواد غذایی را نیز در حد امكان در كیسه های عایق بگذارید تا برفك تولید نشود.
18 _ اگر روی ظروف غذاها پوشانده نشود، بخار تولید شده از مواد غذایی برفك را به وجود می آورد و در نتیجه مصرف انرژی یخچال و فریزر بالا می رود.
19_ برفک ها را به طور مرتب آب نمایید، زیرا درصورتی كه ضخامت برفك به 5 میلی متر برسد، مصرف انرژی بالا می رود.
20 _ در صورت وجود لامپ در یخچال فریزر، مطمئن شوید كه هنگام بسته شدن در لامپ خاموش می شود.
21 _ جداره های داخلی یخچال فریزر را به طور منظم با توجه به دستور كارخانه سازنده تمیز نمایید . برای این كار می توانید از محلول آب و جوش شیرین (یك قاشق جوش شیرین در یك لیتر ) بهره بگیرید و  از به كار بردن پودر لباسشویی و مایع ظرفشویی جهت تمیزی جداره ها ی داخلی بپرهیزید.
22 _ از قرار دادن هرگونه پارچه بر روی طبقات یخچال فریزر باید پرهیز نمود .چون این كار مانع گردش هوا در یخچال گشته و مصرف برق یخچال را بالا می برد .
23_ به منظور تهویه هوا در اطراف یخچال و فریزر سعی نمایید كه  فاصله مناسب از دیوارها حفظ شود و با استفاده از پایه های متحركی كه زیر اینگونه وسایل قرار می دهند به افزایش عمر مفید یخچال فریزر كمك نمایید.
24 _در صورتی كه ناچار به جابجایی یخچال فریزر هستید، حداقل دو ساعت پس از تغییر محل یخچال فریزر را به برق متصل نمایید.
25 _ لاستیكهای عایق دور یخچال فریزر را تمیز نگاه دارید و در صورت فرسوده بودن و یا از دست دادن خاصیت آهنربایی كه باعث می شود درزهای در به بدنه به خوبی متصل نشود ، لاستیكها را در آن صورت تعویض نمایید.
26 _نوار لاستیكی اطراف در یخچال و فریزر با مرور زمان قابلیت انعطاف و كارآیی خود را از دست می دهد. توصیه می شود در صورت كوچكترین نشت هوا به داخل یخچال نسبت به تعویض آن اقدام كنید.
27_ اگر یخچال فریزر در یك سطح تراز قرار نگیرند، درب یخچال به طور كامل بسته نمی شود و در نتیجه عدم كاركرد صحیح مصرف برق یخچال فریزر بالا می رود.
28 _ از كنار هم چیدن و چسباندن ظروف در داخل یخچال فریزر بپرهیزید، زیرا این كار مانع گردش هوا در یخچال فریزر گشته و مصرف برق را بالا می برد.
29 _ مواد غذایی را پیش از سرد شدن كامل در یخچال و فریزر قرار ندهید و از گذاشتن همزمان مقدار زیادی مواد غذایی در یخچال و به خصوص فریزر خودداری كنید. عدم رعایت این نكات، موجب وارد آمدن فشار زیاد بر موتور یخچال و فریزر می شود.
30 _چنانچه روی ظروف حاوی غذا پوشانده نشود، بخار متصاعد شده از مواد غذایی تولید برفك می كند. رعایت این امر برای جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع در داخل یخچال و صرفه جویی در مصرف انرژی ضروری است.
31 _از گستردن ورق های نایلونی و كاغذی روی سطح طبقات خودداری كنید، زیرا در هدایت هوای سرد به طبقات پایین تر اختلال ایجاد شده و موجب افزایش كاركرد موتور یخچال و فریزر شده و در نتیجه مصرف برق نیز افزایش می یابد.
32 _ برای تمیز نمودن یخچال و فریزر، حتماً آن را از برق بكشید تا هم از خطرات برق گرفتگی در امان باشید و هم از مصرف بی رویه برق جلوگیری كنید.
33 _ در یخچال را زیاد باز نگذارید چون هوای سرد آن بیرون می رود و یخچال باید برق بیشتری را استفاده كند تا دوباره هوای داخلش را خنك نگه دارد. 
  34_ افتادگی  درب یخچال یا فریزر به علت وزن آن به مرور زمان باعث جدا شدن نوار لاستیكی از بدنه می شود كه می بایستی نسبت به تعویض لولای درب اقدام شود تا از اتلاف سرما جلوگیری شود.
35  _ در ساعات اوج مصرف برق می توان قالبهای یخی را كه مصرف ندارند، در قسمت پایین یخچال قرار داد تا به این ترتیب موتور یخچال در این ساعتها كمتر كار كند.
36 _ چنانچه مصرف برق یخچال یا فریزر را از روی برچسب انرژی یادداشت نموده باشید و بخواهید هزینه سالانه یخچال یا فریزر جدید را محاسبه نمایید، كافی است مصرف سالانه یخچال یا فریزر را در بهای برق ضرب نمایید تا هزینه تقریبی سالانه برق به دست آید . همچنین از روی برچسب انرژی به آسانی می توانید مصرف برق یخچال یا فریزرها را با هم مقایسه نمایید.
37 _در مواقعی كه برای مدت كوتاهی خانه را ترك می كنید و یا به مسافرت می روید، ترموستات یخچال را روی درجات پایین تر تنظیم نمایید تا موتور كمپرسور یخچال كمتر كار كند.
24 ساعت مصرف یك یخچال معمولی = یك كیلووات ساعت
12 ساعت مصرف یك فریزر بزرگ =
 یك كیلووات ساعت

ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
درباره ما
Profile Pic
برق انقلابی ترین رشته ی جهان
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 614
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 12
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 80
  • بازدید امروز : 73
  • باردید دیروز : 198
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 48
  • بازدید هفته : 73
  • بازدید ماه : 605
  • بازدید سال : 29,204
  • بازدید کلی : 208,084