loading...

برق ، انقلابی نو در صنعت

محمد لطفی بازدید : 99 یکشنبه 20 فروردين 1396 نظرات (0)
راهنمای صرفه جویی در مصرف انرژی ماشین لباسشویی ‌

ماشین لباسشویی از جمله دستگاههایی است که روز به روز بیشتر به خانواده های ایرانی راه پیدا می کند . در حال حاضر شاید بیش از 75 درصد از خانوارهای شهری دارای این دستگاه هستند.
 یعنی بیش از 9 میلیون دستگاه ماشین لباسشویی در ایران وجود دارد و سالانه حدود 300 هزار دستگاه دیگر نیز به این تعداد اضافه می شود.
ماشین لباسشویی از جمله وسایل خانگی است كه مصرف برق آن بسیار زیاد است.
بیشترین مقدار انرژی مصرفی ماشین لباسشویی مانند ماشین ظرفشویی مربوط به گرمایش آب یا گرم كردن آب می باشد . در واقع گرمایش آب حدود 90 درصد انرژی مصرف می كند كه این مقدار انرژی در مقایسه با ماشین ظرفشویی بیشتر می باشد . بنابراین اولین روش صرفه جویی انرژی استفاده از آب سردتر می باشد تا مصرف آب داغ كاهش یابد . برخلاف ماشینهای ظرفشویی ماشینهای لباسشویی این امكان را دارا هستند كه از آّب سردتر استفاده كنند و نتیجه مطلوبی را در مورد بسیاری از لباسها داشته باشند . در قسمت ذیل به ویژگی های مهم در هنگام خرید و انتخاب لباسشویی پرداخته می شود :‌
امكانات چرخه شستشو و آبكشی :‌
لباسشویی را انتخاب نمایید كه چرخه های مختلف شستشو و آّبكشی داشته باشد . تفاوت مصرف انرژی در چرخه های شستشو و آبكشی بسیار قابل توجه می باشد . به طور كلی چرخه های شستشو با آّب گرم لباسها را به خوبی تمیز می كند و در صورت استفاده از شوینده های مناسب و خیس نمودن لباسها قبل از شستشو آب گرم نیز خوب است . توجه داشته باشید كه برای تمیزنمودن لكه های روغنی باید از آّب گرم استفاده نمایید .باید چرخه های مختلف را امتحان نمایید و ببینید كه كدام یك مناسبتر می باشد . آبكشی با آب سرد هم به اندازه آبكشی با آب گرم یا داغ موثر است . توجه داشته باشید كه تغییر زمان چرخه ها تاثیر بسیار كمی در مصرف انرژی دارد . ولی بعضی از ماشینهای لباسشویی سیستمی دارند كه آب حاصل از شستشوی لباسهای كم چرك را ذخیره می كند و برای استفاده بعدی نگه می دارد . در صورتی كه لباسها را از قبل خیس نمایید ماشین لباسشویی بدون استفاده از آب گرم همان كارایی لازم را برای تمیزی لباسها خواهد داشت و این در حالی است كه انرژی كمتری مصرف می كند .
كنترل میزان آب :‌
بسیاری از ماشینهای لباسشویی یكصد و ده تا یكصدو پنجاه لیتر آب در هر چرخه شستشو مصرف می كنند . بهتر است ماشینی تهیه نمایید كه وقتی لباس آن كمتر است آب كمتری نیز مصرف كند . در یك دمای مشخص مصرف انرژی در یك چرخه شستشو با میزان آب داغ متناسب می باشد . مقدار آب گرم مصرفی در حداقل میزان ممكن است به اندازه نصف حداكثر میزان باشد . بعضی از انواع لباسشویی ها به كنترل كننده برقی مجهز می باشند كه میزان آب را به طور خودكار برحسب حجم لباس كنترل می كند .متاسفانه اغلب تولیدكنندگان در كاتالوگهای خود میزان حقیقی مصرف آب را در درجه های مختلف تنظیم و مشخص نمی كنند .
سرعت دورانی بیشتر:‌
سرعت دورانی بیشتر سبب آبگیری بهتر لباسها و در نتیجه كاهش مصرف انرژی برای خشك كردن لباسها می باشد . آبگیری مكانیكی با دوران زیاد با صرفه تر از آبگیری حرارتی و حرارت دادن لباسها در خشك كن می باشد . سرعت دوران ماشینهای لباسشویی جلودری (كه در آنها از جلو باز می شود) بیشتر از انواع لباسشویی های بالادری (كه در آنها از بالا باز می شود) است .
ماشینهای لباسشویی جلودری :‌
همانطوری كه گفته شد ماشینهای لباسشویی جلودری (با محور افقی ) بسیار كمتر از ماشینهای لباسشویی بالا دری (با محور عمودی ) آب مصرف می كند . بنابر گزارش مصرف كنندگان و مطالعات دیگر علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب و انرژی كارایی شسشو نیز در ماشینهای لباسشویی جلودری بیشتر می باشد .
برای درك مصرف كمتر آب و انرژی در ماشینهای لباسشویی جلودری در نظر بگیرید كه در انواع ماشین های لباسشویی بالا دری سطل رختشویی لباسشویی باید پر از آب باشد تا همه لباسها خیس شوند . سپس همزن آب را در اطراف می چرخاند تا لباسها تمیز شوند . این در حالی است كه در انواع لباسشویی جلودری خود سطل می چرخد و لباسها در آب غوطه ور می شوند و بنابراین آب كمتری مصرف می شود .
از آنجا كه لباسشویی های جلودری در مصرف آب صرفه جویی می كنند استفاده ازاین نوع لباسشویی ها در مناطق كم آب بسیار باصرفه می باشد. همچنین به دلیل سرعت زیاد دوران لباسشویی های جلودری با كاهش زمان خشك كردن لباسها سبب صرفه جویی هرچه بیشتر می گردند .
ماشینهای لباسشویی جلودری بسیار باصرفه تر از ماشینهای لباسشویی بالادری می باشند .
بازده :‌
تمامی ماشین های لباسشویی جدید برچسب راهنمای انرژی دارند كه به كمك این برچسب می توان بازده انرژیها را مقایسه نمود ولی از این نكته آگاه باشید كه این برچسبها تمامی اطلاعات را ارائه نمی دهند . لباسشویی های بالادری كه سطل كوچكتری دارند راهنمای انرژی بهتر و دقیق تری دارند . ولی ظرفیت كمتر به معنای آن است كه باید از لباسشویی دفعات زیادی استفاده گردد و این می تواند هزینه استفاده از لباسشویی را افزایش دهد . اما در زمانی كه سطل لباسشویی های جلودری كوچكتر از سطل لباسشویی های بالا دری باشد معمولا ظرفیت لباس آنها مشابه است زیرا محرك همزن وجود ندارد .
خشك كن‌:‌
اساس كار خشك كن بر گرمایش و هوادهی (باد دادن ) لباسها می باشد. نحوه عمل هردو مدل گازی و برقی بسیار ساده می باشد . علاوه بر نوع سوخت یكی دیگر از عوامل مهم صرفه جویی وجود یا عدم وجود حساسیت خشك كن نسبت به خشك شدن لباسها و خاموشی خودكار لباسشویی و مكانیسم انجام آن می باشد.
قطع خودكار دستگاه :‌
معمولا خشك كنها با زمان سنج كنترل می شوند . حدس بزنید كه چه مدت طول می كشد تا یك حجم معین لباس خشك شود و سپس زمان سنج را روی 60 یا 75 و یا غیره تنظیم نمایید . اگر لباسها پس از این مدت خشك شدند پس حدس شما درست بوده است و می توانید این تنظیم را به كار برید . البته بعضی از انواع لباسها سریعتر از بقیه خشك می شوند . خشك كردن بیش از حد لباسها از عمر آنها می كاهد. اگر مدلی از لباسشویی را بخرید كه نسبت به خشكی حساس باشد و بعد از خشك شدن لباسها به طور خودكار خاموش شود می توانید به میزان قابل توجهی در مصرف انرژی صرفه جویی نمایید . امروزه اكثر خشك كنهای با كیفیت به این سیستم مجهز می باشند. بهترین خشك كنها رطوبت سنجی در مخزن لباسشویی دارند كه خشكی لباس را حس می كند . بیشتر این نوع خشك كنها خشكی لباس را با سنجش دمای هوای خروجی تشخیص می دهند . انواع ارزانتر با ترموستا كنترل می شوند كه ممكن است بعضی از لباسها را بیش از حد خشك كنند. اما حتی این نوع نیز بهتر از لباسشویی های خشك كنی است كه فقط زمان سنج دارند. مدلهای دماسنجی حدود 10 درصد و مدلهای رطوبت سنجی حدود 15 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می كند .
جرقه زن برقی در خشك كنهای گاز سوز:
در حال حاضراستفاده از جرقه زن برقی به جای شمعك در كلیه خشك كنها اجباری می باشد.
ویژگیهای مورد نیاز كه نیاز به اتوكشی لباسها را كاهش می دهند :
اگر چه انرژی مصرفی برای اتوكشی لباسها بخشی از انرژی مصرفی برای شستن یا خشك كردن آنها نیست ولی وابسته به آنها می باشد. اگر لباسهایی كه از خشك كن خارج می شوند هنوز كمی مرطوب باشند و سپس آویزان شوند ممكن است نیازی به اتوكشی نداشته باشند . در این مرحله قطع خودكار بر اساس رطوبت سنج مناسب و مفید است به ویژه اگر بتوان درجه خشكی را نیز تنظیم نمود . همچنین وجود یك چرخه خنك كردن و سیستم چرخان متناوب (پیوسته ) در انتهای چرخه خشك سازی (كه كارایی آن مربوط به مواردی می شود كه لباسها بلافاصله بعد از خشك شدن از لباسشویی خارج نشوند) می تواند مانع چروك شدن بیش از حد لباسها گردد .
دودكش تهویه :‌
همراه با خشك كن سرپوش دودكش آن را نیز خریداری نمایید تا راه نفوذ هوای خارج را سد كند . سرپوشهایی وجود دارند كه حتی اگر دمنده نباشد به خوبی درزها را می پوشانند . سرپوشهای تهویه استاندارد دارای دریچه ساده ای می باشند كه چندان مفید نیست . در مورد سیستمهای تهویه خشك كن از فروشنده سوال كنید .
مصرف برق ماشین لباسشویی خود را اندازه گیری نمایید :
در ماشین های لباسشویی هنگامی که لباسها در دمای 60 درجه صد بخشی یا سانتی گراد در حال شستشو می باشد مصرف برق لباسشویی را اندازه گیری نمایید .
در ماشینهای خشك كن هنگامی كه فرایند خشك كردن لباسها با ظرفیت كامل انجام
می پذیرد مصرف برق خشك كن را اندازه گیری نمایید . پیشنهاد می شود كه برای سنجش مصرف برق وسایل خانگی خود یك آمپرمتر در منزل داشته باشید . با در دست داشتن نتایج اندازه گیری مصرف برق بهتر می توانید صرفه جویی نمایید. ماشین لباسشویی با ظرفیتهای متفاوت ساخته و عرضه می شود . در ماشین لباسشویی و ماشین خشك كن بر مبنای یك كیلوگرم لباس اندازه گیری می شود.
می خواهیم مصرف برق ماشین لباسشویی را محاسبه نماییم . توجه داشته باشید كه برای وسایل برقی دیگر روش مشابه است .
مثال : شما می خواهید ماشین لباسشویی با گنجایش 5 كیلوگرم و سرعت 1000 دور در دقیقه كار كند و مصرف آن 22 % كیلووات ساعت به ازای هر كیلوگرم لباس باشد و با توجه به این كه مصرف برق لباسشویی در هر دوره شستشو در هر دوره شستشو كلا 1/1 كیلووات ساعت می باشد.
1 kwh / 1 =wh/kg 22 %×kg   5 = مصرف برق كل در هر دوره شستشو
با این فرض كه لباسشویی هفته ای دو بار مورد استفاده قرار می گیرد و مقدار برق مصرفی در سال آن معادل است
kwh   4 / 114 = 2 ×  52 ×  1/1 = مصرف برق در سال kwh
هزینه برق مصرفی یك ماشین لباسشویی در سال برای مشتركین كه متوسط مصرفی آن در تعرفه در متوسط 250 تا   300 قرار بگیرد.
    (تعرفه استان كرمانشاه )      ریال   10868    = 95 × 4/114=هزینه برق مصرفی در سال با احتساب یارانه دولت برای برق مصرفی برای هر ماشین
  ریال 44616 = 390× 4/114= هزینه برق مصرفی در سال بدون احتساب یارانه برای هر ماشین
كه در حال حاضرحدود 9 میلیون ماشین لباسشویی در كشور وجود دارد وسالانه 305 هزار دستگاه نیز بازار مصرفی كشور است كه بدون احتساب رشد مصرف كشور سالانه هزینه های ذیل ساعت ماشین لباسشویی دولت و مردم هزینه می نمایند( البته به واسطه اینكه نرخ تعرفه در نقاط مختلف كشور فرق می كند این مبلغ نیز متناسب با تعرفه تغییر می كند )
                   9781200000   = 9000000   ×    10868     بدون احتساب رشد مصرف و نیاز سالهای آتی
كه معادل122265000 دلار می باشد.
401544000000=9000000 × 44616
كه معادل50193000 دلار می باشد.
نكاتی برای صرفه جویی بهینه در مصرف انرژی لباسشویی:‌

میزان مصرف برق ماشین لباسشویی به کارخانه سازنده آن بستگی دارد؛ پرمصرف ترین ماشین های لباسشویی 5/3 کیلووات ساعت برق مصرف می کنند و کم مصرف ترین آنها حدود 5/1 کیلووات ساعت
1 _‌ مصرف برق ماشین لباسشویی حدود 5/3 كیلووات در ساعت می باشد كه بیشتر این مصرف برای گرم كردن آب یا گرمایش آب به كار می رود . بنابراین اگر برای تغذیه آب لباسشویی از سیستم آب گرم منزل استفاده شود و یا برنامه شستشو با آب سرد لباسشویی به كار رود بیش از 2 كیلووات ساعت در مصرف برق صرفه جویی می گردد.

استفاده همزمان از ماشین لباسشویی و چندین وسیله پرمصرف برقی در ساعات اوج مصرف، فشار زیادی بر شبكه برق تحمیل میكند و در حد امكان باید از آن اجتناب كرد

2 _در هنگام خرید لباسشویی لباسشویی را انتخاب نمایید كه دو شیر ورودی آب گرم و آب سرد داشته باشد.
ماشین های با محور افقی بسیار کمتر از انواع ماشین های با محور عمودی آب مصرف می نمایند. بعضی از انواع ماشینهای لباسشویی با محور افقی فقط به اندازه یک سوم بقیه آب مصرف می نمایند لذا از میزان مصرف آب دستگاه نیز اطمینان حاصل نمایید. کارایی شستشو در ماشین های محور افقی نیز بیشتر است.

باید توجه داشت که ماشین لباسشویی چه امکاناتی برای شستشو به شما می دهد؛ امکان شستشو با آب سرد؛ امکان شستشو با درجه حرارت پایین آب و امکان تعیین تعداد دور آبکشی در دقیقه؛ از جمله امکانات مفیدی هستند که می تواند در کاهش مصرف برق ماشین لباسشویی بسیار موثر باشد.

3
ماشین لباسشویی باید با میزان فضایی که برای آن در نظر گرفته اید؛ متناسب باشد. ماشین لباسشویی هایی که در آنها از جلو باز می شود معمولاً عریض ترند و جای بیشتری می گیرند؛ اما امکان استفاده از فضای بالای آنها وجود دارد؛ در حالی که دستگاههای که در ورودی آنها از بالا است؛ معمولاً عرض کمتری دارند و جای کمتری را اشغال می کنند. اما فضای بالای آنها بدون استفاده باقی می ماند.
_ عمر یك لباسشویی 1000 ساعت برآورد گردیده است كه با استفاده بهینه و كمتر از آن یعنی به طور متوسط سه بار و هربار یك ساعت می توان لااقل ده سال كار با خرابی كم را از آن انتظار داشت .
4_ بسیاری از لباسشویی ها دارای یك برنامه صرفه جویی اقتصادی می باشند كه لباس ها را با آب گرم شستشو می دهند و از مصرف انرژی می كاهند . تا حد امكان از این برنامه و یا از برنامه شستشوی آب سرد استفاده نمایید . كاهش درجه شستشو از 90 درجه به 60 درجه به میزان زیادی از مصرف برق می كاهد . معمولا درجه حرارت 90 درجه را برای لباسهای سفید بسیار چرك به كار می برند.

فیلتر آّب خروجی ماشین لباسشویی را تمیز نگهدارید.
فیلتر ماشین لباسشویی را بعد از هربار شستشو تمیز نمایید.
سالی یكبار نیز فیلترهای آب گرم و سرد كه در پشت ماشین است را تمیز نمایید.

5_ فیلتر و دهانه پودر را به طور منظم تمیز نمایید . توجه داشته باشید كه نظافت عمومی لباسشویی به كاهش مصرف انرژی آن و افزایش عمر مفید لباسشویی كمك
می كند .
اگر فیلتر لباسشویی در سیكل شستشو تمیز نمی شود بعد از هر بار استفاده آن را تمیز كنید و سالی یك بار فیلترهای آب گرم و سرد را كه در پشت لباسشویی قرار دارند تمیزكنید.

ماشین لباسشویی را در حداقل دمای مناسب و مورد نیاز در هنگام شستشو تنظیم نمایید. این امر موجب جلوگیری از مصرف بیش از حد برق و اتلاف آب گرم خواهد شد.
6 _ تنظیم دما را پایین تر آورید . به غیر از لباسهایی كه لكه های چربی دارند برای شستشوی بقیه به جای استفاده از آب داغ از آب گرم یا سرد استفاده نمایید . هنگام آبكشی نیز فقط آب سرد به كار برید . شوینده ای را انتخاب نمایید كه در آن آب سرد حداكثر بازده را داشته باشد . اگر قبل از شستن لباسهای خیلی كثیف آنها را خیس كنید می توانید از آب سرد برای شستشوی آنها استفاده نمایید . دمای آبی كه برای آبكشی به كار می برید تاثیری بر میزان تمیزی لباسها ندارد . بنابراین بهتر است همیشه تنظیم آبكشی ماشین را روی آب سرد قرار دهید .
7_ درجه ترموستای آبگرمكن لباسشویی را كم كنید . تنظیم روی 50 درجه سلسیوس برای اغلب خانه ها كافی می باشد . با كاهش تنظیم دمای آب گرم در چرخه شستشوی گرم یا داغ در مصرف انرژی صرفه جویی می گردد.
8_ لباسشویی را تا حد ظرفیت آن پر كنید . ظرفیت لباسشویی خود را بر حسب كیلوگرم بخوانید . سپس توده ای از لباس را وزن كنید تا معیاری از وزنهای 4 كیلویی 7 كیلویی و 9 _كیلویی به دست آورید . سپس وزن لباسها را چشمی تخمین بزنید. شستشوی مقدار زیادتری لباس در یك نوبت به جای دو نوبت انرژی كمتری مصرف می كند . البته نباید لباسشویی را بیش از حد پر كنید زیرا در غیر این صورت لباسها تمیز نخواهند شد و مجبور می شوید دوباره لباسها را بشویید .
10_ اگر لباسشویی شما "سیستم صرفه جویی آب" را دارد از آن استفاده نمایید . این سیستم می تواند مقداری از آب حاصل از شستشوی لباسهای كم چرك را برای نوبتهای بعدی شستشو ذخیره كند . فقط در صورتی از این امكان استفاده نمایید كه نوبت بعدی شستشو بلافاصله بعد از نوبت اول باشد .

المنت حرارتی ماشین لباسشویی را حذف و از آب گرم منازل در برنامه شستشو استفاده نمایید.
11_ لباسها را برای خشك كردن دسته بندی نمایید و لباسهای مشابه را   با هم خشك كنید . مثلا :‌ لباسهایی از جنس الیاف مصنوعی كه سبكتر هستند بسیار سریعتر از لباسهای نخی طبیعی و حوله های حمام خشك می شوند .
12_ هرگز لباسها را بیش از حد خشك نكنید . آنها را وقتی هنوز كمی مرطوب هستند از لباسشویی خارج كنید. در این صورت لباسها كمتر چروك می شوند و نیاز كمتری به اتوكشی دارند و به این ترتیب انرژی كمتری نیز مصرف می شود . خشك كردن بیش از حد لباسها سبب آب رفتن لباسها تولید الكتریسته ساكن و كاهش عمر لباس می گردد. اگر لباسشویی شما سیستم خشك كن خودكار دارد بهتر است به جای زمان سنج از آن استفاده نمایید تا انرژی كمتری هدر رود .
13_ لباسهای خیس را با لباسهای كمی خشك در خشك كن قرار ندهید .
14_ بهتر است یك سری كامل لباس را با هم خشك كنید . ولی مواظب باشید كه خشك كن را بیش از حد پر نكنید. خشك كردن تعداد كمی لباس سبب هدر رفتن انرژی می شود . پر كردن بیش از حد نیز سبب چروك شدن لباسها و خشك شدن ناهماهنگ می گردد.
15_ تهویه خروجی خشك كن را همواره امتحان نمایید . مواظب باشید كه تهویه خروجی همیشه تمیز باشد و دریچه روی سرپوش خارجی آن آزادانه باز و بسته شود . اگر دریچه باز بماند هوای سرد از راه خشك كن وارد منزل می شود و هزینه گرمایش را افزایش می دهد.

اگر امكان خشك نمودن لباسها در هوای آزاد وجود دارد ،‌ از دور تند ماشین لباسشویی استفاده نكنیم.
16_ اگر امكان خشك كردن لباسها در هوای آزاد وجود دارد می توان از برنامه خشك كن ماشین لباسشویی استفاده نكرد.
17_ مصرف برق ماشینهای لباسشویی جدید پربازده كمتر از 25% كیلووات ساعت به ازای هر كیلوگرم لباس در دمای 60 درجه صد بخشی یا سانتی گراد می باشد.
18 _ چنانچه لباسشویی تعداد برنامه های كمی داشته باشد انتخاب دما مستقل از برنامه اجرا می شود و شما باید از انتخاب دما اجتناب نمایید .
19_ به این نكته توجه داشته باشید كه لباسشویی به سیستم خودكار تعیین مقدار مناسب آب به ازای لباس مجهز باشد.

از تهویه طبیعی برای خشك نمودن لباسها به جای استفاده از خشك كن ماشین لباسشویی پس از آخرین شستشو یا خارج نمودن لباسها استفاده نمایید.
20_ دخول لباسها به لباسشویی خواه ازبالا باشد یا از پهلو در مصرف برق تغییری حاصل نخواهد شد . سرعت سانتریفوژ اگر چه در قیمت تاثیر دارد در مصرف برق تاثیر ندارد .
21 _چنانچه لباسها پس از شستشو به یك خشك كن داده شود در آن صورت شما باید لباسشویی با سرعت زیاد (بزرگتر از 800 دور در دقیقه ) انتخاب نمایید.
22_ در صورتی كه به آب گرم شده بوسیله انرژی خورشید دسترسی دارید مدلی مجهز به پایانه آب گرم انتخاب نمایید.
23_ بعضی از ماشین های لباسشویی به برنامه زمانی شروع به برنامه شستشو پس از ساعات اوج مصرف مجهز می باشند . با استفاده از این لباسشویی ها از تعرفه ارزان تر استفاده نمایید . البته در این مورد با شركت توزیع برق نیز مشورت نمایید .
24_ هنگام خرید توجه كنید كه حتما لباسشویی شما دارای علامت استاندارد و ایمنی و برچسب انرژی روی دستگاه داشته باشد .
25_ برای شستن از آب ولرم و برای آب كشیدن از آب سرد استفاده نمایید .
_ 26تا آنجا كه ممكن است باید از ماشین لباسشویی در ظرفیت كامل استفاده نمود. به این ترتیب چنانچه كار شستشوی لباسها در یك نوبت انجام شود، برق و آب گرم كمتری هم مصرف خواهد شد.
_27 هر اندازه لباسها كثیفتر باشند، دمای آب گرم مصرفی باید بیشتر باشد. شستن همزمان لباسهای چرك و لباسهایی كه كمتر كثیف شدهاند، به افزایش مصرف انرژی میانجامد، بنابراین بهتر است این لباسها جداگانه شسته شوند.
_28 هر اندازه تعداد دور در دقیقه دستگاه آبكش بیشتر باشد،خشك شدن لباسها در هوای آزاد كمتر طول میكشد. بنابراین اگر میتوانید لباسها را در هوای آزاد در زمان طولانیتر خشك نمایید، بهتر است از دور كم استفاده شود.
_29 هر چند وقت یكبار صافی تلمبه تخلیه را تمیز نمایید.
_30 پیشنهاد میشود هر چند وقت یكبار، یك برنامه كامل شستشو بدون ریختن لباس در ماشین با استفاده از یك ماده حاوی حلال كلسیم مانند جوششیرین یا سركه انجام دهید. همچنین محفظه جاپودری را نیز از محل خارج نموده و پس از شستشو با آب در محل خود نصب نمایید. این كار موجب افزایش كارآیی ماشین میشود.
_31 با فشار دادن تكمه یك دوم كه ویژه شستشوی اقتصادی است، مقدار كمتری آب وارد لباسشویی میشود و این امكان را ایجاد میكند كه برای شستشوی لباس در حدود نصف ظرفیت، آب كمتری مصرفشود. در این حالت صرفهجویی قابل توجهی در مصرف برق بوجود خواهد آمد.
_32 در صورت كاهش وزن لباس و یا كثیف نبودن لباسها، به تناسب میزان مصرف پودر را كاهش دهید. در صورت مشاهده كف بیش از حد در طول شستشو و یا آبگیری پیشنهاد میشود كه از میزان مصرف پودر بكاهید تا از عملكرد نامناسب سیستم جلوگیری شود.
33_ استفاده از آب گرم لوله كشی شده محل مسكونی برای استفاده در لباسشویی بسیار مفید است و به میزان قابل توجهی از مصرف برق لباسشویی می كاهد.
34_ سعی نمایید ماشین لباسشویی را تا حد امكان نزدیك آبگرمكن قرار دهید و لوله های آب داغ ورودی آن را با عایق بپوشانید .
35_ در اغلب موارد یك لكه گیری مقدماتی لباسها كمك می كند تا لباسشویی در برنامه های با آب سرد یا آب 40 تا 60 درجه به خوبی لباسها را شستشو دهد.
36_ هر اندازه تعداد دورهای آبكشی در دقیقه بیشتر باشد خشك شدن لباسها در هوای آزاد كمتر طول می كشد . بنابراین اگر امكان خشك شدن لباسها( به خصوص در فصل تابستان ) را در هوای آزاد و زمان طولانی را دارید از دور كم استفاده نمایید.
37 _ در هر دفعه استفاده از ماشین لباسشویی 3500 وات برق مصرف می شود كه 2700 وات آن صرف گرم شدن آب می شود . در حالی كه ماشین لباسشویی هایی كه از آب گرم پرشده در خارج از سیستم استفاده می كنند ،‌ در حدود 2000 وات صرفه جویی د رانرژی دارند . بهتر است برای صرفه جویی در مصرف برق و آب صبر كنید تا لباسهایی كه باید شستشو شوند به حدی برسند كه ظرفیت لباسشویی تكمیل شود كه در صورت امكان شستشو را با آب گرم انجام دهید و با آّب سرد آبكشی نمایید. سپس لباسشویی را در حداقل دمای مناسب تنظیم نمایید.
_38بعد از پایان برنامه شستشو، برق ورودی به ماشین را با جدا كردن دو شاخه از پریز، قطع كنید.
39_هرگز از ماشین لباسشویی در ساعات اوج مصرف برق استفاده نكنید. روزهای تعطیل و ساعات اولیه صبح بهترین اوقات برای روشن كردن لباسشویی می باشد.

مصرف یك ماشین لباسشویی 5 كیلویی= حدود 5/2 كیلووات ساعت در 24دقیقه
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
درباره ما
Profile Pic
برق انقلابی ترین رشته ی جهان
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 614
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 12
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 80
  • بازدید امروز : 13
  • باردید دیروز : 198
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 48
  • بازدید هفته : 13
  • بازدید ماه : 545
  • بازدید سال : 29,144
  • بازدید کلی : 208,024