مشخصات مهم مقاومت ها
1-مقدار اهمی مقاومت
مهم ترین مشخصه ی یک مقاومت مقدار آن است که بر حسب اهم (Ω) ، کیلو اهم (K Ω) یا مگا اهم (M Ω) بیان می شود. مقادیر کیلو و مگا را با این ضرایب می توان به اهم تبدیل کرد: (1KΩ=10Ω,1MΩ=10Ω)
2-توان مجاز
ماکزیمم توانی که مقاومت به طور دائم می تواند تحمل کند را << توان قابل تحمل >> گویند. این توان اغلب به صورت حرارت در اطراف مقاومت هدر می رود. ماکزیمم قدرت مجاز ، به حرارت محیط ، ولتاژ و جریان مقاومت بستگی دارد. مقدار توان در این مقاومت ها از رابطه به دست می آید. برای بالا بردن ضریب اطمینان بهتر است پس از محاسبه ی توان از مقاومت با توان مجاز بالاتر استفاده نمود.
3-تلرانس
مقدار واقعی یک مقاومت در عمل با مقداری که به وسیله ی سازنده قید می شود اختلاف دارد. این اختلاف << تلرانس >> یا << درصد خطا >> نامیده می شود و آن را بر حسب درصد بیان می کنند. میزان خطا بستگی به تکنولوژی ساخت و دقت دستگاه های تولید مقاومت دارد. میزان درصد تلرانس معرف حد پایینی و حد بالایی مقدار مقاومت است ، برای مثال اگر یک مقاومت 100Ω دارای تلرانس 10 درصد باشد دارای مقداری بین 90 تا 110 اهم است که 90 اهم را << حد پایینی >> و 110 اهم را << حد بالایی >> گویند. مقدار تلرانس در مقاومت ها به صورت عدد بر روی مقاومت نوشته شده یا در مقاومت هایی با کد رنگی به وسیله ی رنگ بیان می شود. مقاومت ها را بر حسب مقدار تلرانس به چهار دسته تقسیم می نمایند:
انواع مقاومتاز نظر تلرانس
1- مقاومت های معمولی (دارای تلرانس 5 تا 20 درصد)
2 مقاومت های نیمه دقیق (دارای تلرانس 1 تا 5 درصد )
3-مقاومت های دقیق (دارای تلرانس 0/5 تا 1 درصد )
4-مقاومت های خیلی دقیق ( دارای تلرانس کمتر از 0/5 درصد)