loading...

برق ، انقلابی نو در صنعت

محمد لطفی بازدید : 158 یکشنبه 02 مهر 1402 نظرات (1)
باطری
در گذشته از یک باتری فقط انتظار این بود که استارت بزند و در نهایت روشنایی را در حد بسیار معمولی تامین کند ، امروزه درست است که استارت خودرو یکی از وظایف مهم باتری است ولی استفاده از امکانات بسیار زیاد روی خودروها نظیر شیشه بالابرهای برقی ، لوازم صوتی و تصویری، کولر، آئینه‌های برقی و ... اهمیت وجود یک باتری خوب را خیلی بیشتر کرده است باتری‌های یانتا با تکنولوژی برتر ، تنوع محصولات ، قیمت مناسب ، عمر طولانی و تونایی کارکرد بالا کلیه نیازهای خودرو شما را فراهم می‌آورد.


درصورت عدم صحت عملکرد باترى ابتدا قبل از هرگونه اقدام دیگر موارد زیر را کنترل کنید –قطع نبودن کابل +و یا – باترى محکم بودن سر باترى سولفات نشدن قطبهاى ( سر باترى )محکم بودن اتصال کلبل و سر باترى

روش تشخیص عیب و رفع عیب باترى:علل تخلیه سریع باترى پایین بودن کیفیت باترى ( روش عیب:تعویض باترى)_کم شدن غلظت آ ب باترى(روش رفع عیب ):تنظیم میزان غلظت و اسید.خرابى دینام :( روش رفع عیب :تعمیر یا تعویض دینام )

علل پایین بودن (ظرفیت باترى پایین بودن جریان خروجى)

خوردگى طب هایى باطرى در اثر غلظت بالاى اسید (روش رفع عیب : تعویض باترى)وجود ناخالصى در آب باطرى( روش رفع عیب تعویض آب باترى و استفاده از آب باترى با کیفیت مناسب)سولفات شدن قطبها  روش رفع عیب شست شو سر باترى با اب گرم یا تعویض سر باترى)پایین عمر مفید باطرى ( روش رفع عیب: تعویض باطرى)

علل جوش آوردن آب باترى:شارژ زیاد (خرابپ دینام ) عدم هماهنگپ آمپر ساعت و دینام باطرى (روش رفع عیب تعویض قطعه مرتبط)

علل آسیب دیدگى صفحات و عایق ها: ( روش رفع عیب :تعویض باترى) ضربه زدن به باطرى در هنگام نصب باطرى،زیاد بودن غلظت اسید، وجود ناخالصى در آب نقطر.

کوتاه شدن عمر باترى روش رفع عیب تعویض باطرى) :بالا رفتن دما ،ارتعاش بیش از حد ، مناسب نبودن آ ب باطرى،نصب لوازم الکتریکىاضافى با جریان مصرفى بالا، استفاده نکردن از باترى در مدت زمان طولانى.

روش تست تشخیص و رفع عیب دینام:  اگر سوءیچ بسته بود موتور باید خاموش باشد و چراغ دینام هم همین طور اما اگر نیمه باز یاشد فقط چراغ دینام روشن و اگر هم توسط سو؟ءیچ استارت زده شد و اتومبیل روشن شد چراغ دینام بایستى خاموش گردد.

در صورت که سوءیچ بسته،چراغ دینام روشن مى ماند: اشکالات احتمالى:  خرابى سوءیچ اصلى ، اتصال در مدار ها ، خرابپ دینام.

روش رفع عیب   کابل منفى باطرى را جدا کرده و سپس سیم ارتباطى چراغ به دینام به سوءیچ اصلى را از طرف سوءیچ جدا کنید . مجددا کابل منفى باترى را متصل کنید:در صورتى خاموش شدن چراغ چراغ را  در حالت سوءیچ بسته ، اشکال از سوءیچ بوده.در غیر این صورت کانکتور متصل به دینام را جدا کرده سیم ها ى مرتبط را از لحاظ اتصالى به قطب بین باترى بررسى کنید ،در صورت سالم بودن موارد فوق دینام را تعمیر و یا تعویض کنید.

در حالت سوءیچ باز و موتور خاموش،لامپ خاموش است:اشکال احتمالى: خرابى سوءیچ اصلى اتصالى در مدار ها ، خرابى دینام و خرابى لامپ روش رفع عیب: سوءیچ را باز کرده ولتاژ سیم متصل کننده چراغ دینام به سوءیچ  اصلى رایک بار از روى سوءیچ اصلى نسبت به بدنه و بار دیگر از روى پانل نسبت به بدنه بخوانید . در صورتى که این ولتاژبا ولتاژ باترى برابر نباشد  ایراد به ترتیب از سوءیچ اصلى و یا سیم مذکور مى باشد . در صورت  صحت موارد فوق ، کانکتور دینام را جدا کرده در حالت سوءیچ باز سیم متصل به چراغ دینام را از طرف کانکتور به بدنه متصل کنید در صورت روشن شدن لامپ دینام را تعویض کنیدو در صورتدینام  و یا لامپ پانل اشکال دارد .در صورت سالم بودن سیم  ارتباطى لامپ را تعویض کنید .

در حالت سوءیچ باز و موتور روشن ،لامپ روشن است: اشکال احتمالى: اشکال در سیم ها شل بودن تسمه دینام ،نا مناسب بودن وضعیت اتصالات و کانکتور ها وخرابى دینام.

روش رفع عیب:در صورت سالم بودن باترى و صحیح بودن وضعیت تسمع دینام و کانکتور ها سوءیچ را بسته و کانکتور دینام را جدا کنید سوءیچ را باز کرده و ولتاژ هر یک از سیم هاى کانکتور را نسبت به بدنه را بخوانید این ولتاژ ها باید با ولتاژ بطرى برابر باشد ،در غیر این صورت سیم مربوط اشکال دارد .در صورت صحیح بودن مقادیر ولالژ هاى مذکور دینام را تعویض نمایید .

نحویه تست دینام خارج از خوردرو:   قبل از شروع تست به موارد زیر توجه کنید : زیر تست حتما از یک باترى کاملا شارژ و سالم استفاده کنید.منفى باترى و بدنه دینام را با یک کابل ضخیم و به درستى به هم متصل کنید. از محکم بودن اتصالات و کانکتور مطمءن شوید.دینام را بچرخانید .اگر با افزایش دور دینام ولتاژ خروجپ مستقیما افزایش یابدو از 5/15 ولت بیشتر باشد دینام خراب است.در صورت کمتر بودن ولتاژ خروجى از 5/15 ولت با اتصال کلید،رءوستا در مدار قرار دهید و دینام را با دور مناسب بچرخانید.سپس روءستا را آنقدر تغییر دهید که ماکزیمیم جریانخروجى دینام (طبق مشخصات روى دینام ) از آن گرفته شود.

اگر ولتاژ خروجى در محدودهى %10 کمتر یا بیشتر از ولتاژ نامى دینام ( طبق مشخصات روى دینام) باشد دینام سالم است و در غیر این صورت  دینام خراب است و باید تعویض گردد.

 

مى‌شود کارى کرد که یک باترى قابل شارژ پر یا نیمه‌پر، یه دفعه

تا ته خالى بشه؟

یه راهش اینه که دو سرشو اتصال کوتاه کنی بااین راه سریع باطری خیلى لی یا دشارژ میشه
راه دیگش اینه که یه مقاومت با اهم پایین ووات بالا رو به دو سرش وصل کنی که مدت زمان دشارژدر این بالاتره ولی کمتر به باطری فشار میآد
واز ینکه به یاطری عمرش کم میشه یا بهش فشار میاد من نمی دونم
واگه

میخوای این کارو برای باطری موبایل انجام بدی این کارو نکنید.

 

فرق الترناتور و دینام
فرق آلترناتور با دینام در عموم من دیده ام که اکثرا دوستان به آلترناتور اشتباها دینام می گویند. باید بگم که آلترناتور با دینام فرق دارد و هم اکنون تمام ماشین های جدید آلترناتور دارند. اگربخوام تمام مبانی برق را توضیح دهم کار یکمی طولانی می شود.بنابراین دوستانی که ضعیف هستند بهتره که در این زمینه مطالعاتی داشته باشند. درآلترناتور که حوزه مغناطیسی آن دوار است و سیم پیچ های آن حوزه را قطع می کند و در آن جریان القایی ایجاد می گردددرست بر عکس دینام. زمانی که ما سوئیچ را باز می کنیم جریان باطری از طریق لامپ شارژ و آفتامات به ذغال های روتور رسیده و در هسته آن ایجاد حوزه مغناطیسی می نماید به طوری که قطب های روتور یکی در میان N و s می شوند.با زدن استارت و حرکت روتور میدان ایجاد شده توسط سیم پیچ های استاتور قطع شده و در آن ولتاژ القا می گردد. فرق آلترناتور با دینام: آلترناتور در دور آرام می تواند برق ماشین را تامین و حتی باطری را شارژ میکند.آفتامات آن ساده تر است و حجم و نگهداری آن کمتر است. حال شاید بپرسید که آفتامات چی هست؟ افتامات مجموعه ای از دیود هاست که کار تنظیم ولتاژ خروجی آلترناتور را به عهده دارد حال اگر سیستم آلترناتور نتواند به خوبی برق ماشین را تامین کند ماشین با مشکل کمبود برق مواجه می شود. که می توان با بازدید ذغال ها و دیودها مشکل را پیدا کرد.حتی در بعضی مواقع به علت شل بودن تسمه- آلترناتور نتواند خوب بچرخد و برق را تامین کند.در پیکان در موقع نوع بودن ذغال ها طول آن 6/12 میلی متر است و همچنین نیروی فنر ذغال باید اندازه گیری شود که در حدود 368 تا 255گرم است.

 

نانولوله ها شیوه جدید براى عملکرد باترى ها ارائه مى دهند

محققان فناورى نانو دانشگاه کالیفرنیا از مواد شیمیایى استفاده شده در باترى معمولى، «جوهر نانو لوله» ساخته اند که با استفاده از آن مى توان باترى ها را روى سطوحى مانند کاغذ، چاپ کرد. به گزارش ایرنا، به نفل از پایگاه نیو ساینتیست،«جرج گرونر» مجرى این تحقیقات اعلام کرد از همان ماده شیمیایى روى- کربنى در باترى هایش استفاده کرده است که از آن در باترى هاى معمولى غیرقابل شارژ استفاده مى شود. وى معتقد است این روش مى تواند براى چاپ باترى هاى انعطاف پذیر روى سطوح مختلف در برق رسانى وسایل یک بار مصرف مانند برچسب هاى RFID دراز مدت و یا نمایشگرهاى کوچک، مفید واقع شود. این باترى ها که ضخامتى کمتر از یک میلیمتر دارند از دو لایه حاوى نانولوله کربن و یک لایه فویل روى ساخته شده اند. براى ساخت این باترى، یک لایه از نانولوله ها نخست به شکل جوهر نانو لوله روى سطح قرارداده مى شود. این لایه به عنوان جمع کننده شارژ عمل مى کند که جریان را از روى باترى بر مى دارد. سپس یک لایه جوهر نانولوله همراه با پودر اکسید منگنز و الکترولیت که شارژ را درون باترى عبور مى دهد روى آن قرار مى گیرد و به عنوان کاتد عمل مى کند. سرانجام یک قطعه فویل روى به عنوان آند روى آن قرار داده مى شود. گرونر گفت: این باترى ها شبیه باترى هاى معمولى هستند که در آن شبکه هاى نانویى هدایت الکتریسیته، جایگزین فلزات و الکترودهاى معمولى باترى ها شده است. وى افزود، این طراحى مى تواند باعث شود که این باترى ها نسبت به باترى هاى معمولى ساخته شده از همین مواد، برق بیشترى در خود نگه دارند که این موضوع براى دستگاههاى الکترونیکى قابل حمل اهمیت زیادى دارد. این گروه تحقیقاتى ابر خاذن هایى را با استفاده از این روش جوهرى ساخته است و اکنون قصد دارد آنها را با باترى هایى که نیازمند برق بیشترى هستند تلفیق کند. این پژوهشگران اعلام کردند باترى هاى چاپى و ابر باترى ها را مى توان کاملاً در دماى اتاق ساخت که همین امر تولید انبوه آنها را با استفاده از روش هاى چاپى امکان پذیر مى کند. «جرج چن» شیمیدان دانشگاه ناتینگهام معتقد است نانو لوله ها مى توانند شیوه هایى را براى بهبود عملکرد باترى ها ارائه دهند. گرونر گفت: در حال حاضر تیم او مى کوشدتولید برق این باترى ها را افزایش دهد و مناسب بودن آنها را براى تولید صنعتى را اثبات کند. این شیوه در نشریه مقالات فیزیک کاربردى ANIتوضیح داده شده است.

منابع توان الکترو شیمیایى:منبع توان الکتروشیمیایى یا یک باترى  وسیله اىاست که انرژى آزاد مى کند که واکنش شیمیایى را مستقیما به الکتریسته تبدیل مى کنند.باترى ها دو کار برد اصلى دارند،اول اینکه منابع  توان الکتریکى پر تاپل مى باشدنمونه هایى شناخته شده این نوع از کاربرد ها شامل گسترده اى از سلول دکمه اى کوچک که که در ساعت هایى الکتریکى استفاده مى شود تا باترى هایى سرب اسیدى براى راه اندازى و تولید نیرو براى حرکت وسایل نقلیه با موتور احتراق داخلى است کاربرد دوم  آن  که احتمالا 20 سال دیگر از اهمیت بیشترى بر خوردار خواهد بود قابلیت بعضى از سیستم هاى الکتروشیمیایى در ذخیره اى انرژى الکتریکى است که از طریق یک منبع خارجى تامین  مى شود چنین باترى هاى براى تامین نیروى محرکه وسایل نقلیه الکتریکى به صورت منابع تغذیه اظطرارى و یا بخشى از منبع  تغذیه برق شهر جهت برآوردن پیک هایى تقاضاى کوتا ه مدت (تراز بندى بار 9 یا در ارتباط با منابع انرژى تجدید پذیر مثل خورشید و باد موج بکار مى رود.

اولیت توصیف موثق در مورد باترى هایپ الکتروشیمیایى توسط  الستندرو ولیت پروفسور فلسفه ى طبیعت (فیزیک) دانشکاه پاویا در ایتالیا در نامه اى به جامع سلطنت(لندن) در سال 1800 تحویل داده شد.به زودپ دانشمندان تعداد زیادى از کشور ها به اهمیت کشور ولتا  در پیش برد مفاهیم فیزیک و شیمى پى مى برند.اما این ابداع سیستم ها تلگراف و اهمیت یافتن فرایند آن ها در دهیه ى 1830 بوده که منتج به توسعه ى باترى ها الکتروشیمیایى در نظر گرفت اما به این نکته توجه کنید که در این باترى  ها جریانى از خاجى حاصل مى شود نه به صورت انرژى الکتریکى همچون خازن بلکه به صورت انرژى شیمیایى ذخیره مى شود.سایر واژ ها که گاه براى توصیف این سیستم ها به کار مى رود نظیر انباره این واژه به همراه (سلول) و (مدار) توسط دیوى معرفى شد باترى ذخیره کنندهى قابل شارژ و غیره مى باشند در سلول رزرو یک جزع معمولا الکترولیت از بقیه باترى جدا بوده و یا در شرایط غیر فعال بوده تا زمانى که سلول فعال شود چون اینگونه سلول ها داراى حالت دشارژ در صورت استفاده نکردن دارند لذا نگه دارى آنها در شرایط به مدت طولانى در اب وهوا یى ناسازگار را میسّر مى سازد نمونه اى از کاربرد سلول رزور در چراغ هاى جیلقه نجات و قایق نجات و یا در سلاح هاى موشکى مى باشد.

در اینجا در مورد سلول هاى سوختى که معرفه هاى کاتودک و آ نودیک آنها معمولا به شکل گاز بوده اند و در خارج ذخیره شدند وقا در به طور مداوم سلول الکتروشیمى را تغذیه کنند.

سلول هاى ثانویه سرب –اسیدى:

تا کنون بخش اعظم از باترى سازى جهان در اختصاص سلول هاى آبى سرب –اسیدى بوده است که علت این چیرگى ترکیب عواملى همچون هزینه ى پایین، انطباق پذیرى و برگشت پذیرى عالپ از نظر سیستم الکتروشیمیایى مى باشد.سلول هاى سرب-اسیدى به دو صورت منابع توان پر تابل و نیز ساکن ،مصرفى وسیعى جمله مصارف پر تابل مى توان به کشش و خدمات مربوط به وسایط نقلیه اشاره کرد به منابه اضطرارى وکوچک تا سیستم تاز بندى بار را مشخص نمود.در بحث فروش باترى سرب اسیدىبیش از %50 کل بازار اولیه و ثانویه یعنى به طور تخمینى 100میلیون دلار در سال گذشته از سود ناویژ ناشى از خرده فروشى را در بر مى گیرد.

الکترود هاى منفى:فلز لیتم به علت ماهیت بسیار الکتروپزیتو خود در تماس با بسیارى از مواد احیا پذیر از لحاظ ترمودینامکى ناپایدار است.

 

 

عوامل موثر بر کاهش عمر باترى چیست؟

- کار در شرایط گرما وسرمای زیاد
- استفاده از مصرف کننده های پر مصرف و خارج از حدود تعریف شده در خودرو
- استفاده نکردن از باتری برای مدت طولانی
- مراقبت و نگهداری غیر صحیح
- استفاده طولانی از وسایل برقی خودرو حین خاموش بودن موتور خودرو
- تحت شارژ بودن دائم ( اور شارژ)
- عملکرد نادرست سیستم برق خودرو

کار در شرایط گرما :
با افزایش درجه حرارت محیط کارکرد باتری عمر باتری کاهش می یابد.

 

کار در شرایط سرما :
هوای سرد تاثیر کند کننده ای بر عملکرد الکتروشیمیایی باتری داشته و توان عملیاتی آن را به شدت کاهش می دهد.

 

از سوی دیگر هوای سرد موجب سفت شدن روغن موتور شده ، لذا به حرکت درآمدن اولیه موتور توسط استارت ، به شدت جریان بیشتری نیازمند می باشد.

 

تاثیر دما بر ظرفیت الکتریکی باتری و همچنین میزان نیاز انرژی الکتریکی برای استارت اولیه خودرودر شرایط دمایی مختلف:

 

استفاده از مصرف کننده های بزرگ:
کشیدن جریانهای الکتریکی خارج از حدود تعریف شده از باتری موجب تخلیه بیش از حد باتری و در نهایت کاهش طول عمر باتری میگردد .

استفاده نکردن از باتری برای مدت طولانی بروز پدیده تخلیه خود به خود ناشی از عوامل داخلی و همچنین در برخی موارد عوامل خارجی (برق دزدی ) موجب تخلیه الکتریکی در باتری میگردد. همچنین به دلیل چند سطحی شدن غلظت الترولیت (ته نشین شدن اسید ) برخی اختلالات در باتری به شرح ذیل به وقوع میپیوندد.
- خوردگی شبکه
- ریزش خمیر
- ته نشین اسید
- خوردگی عایق
- لجن شدن صفحات در پایین دسته صفحه
- سولفاته شدن صفحات در بالای دسته صفحه

مراقبت و نگهداری غیر صحیح:
1- پایین امدن سطح الکترولیت در خانه های باتری موجب:
a) افزایش غلظت مابقی الکترولیت و تسریع در سولفاته شدن صفحات
b) اکسیده شدن بخشی از صفحات منفی(که خارج الکترولیت قرار گرفته اند) به دلیل تماس با هوا
c) بالا رفتن احتمال انفجار باتری (به دلیل تغییر مقاومت برخی از سله ها در باتری واجبار عبور جریان مساوی از تمامی سله ها به ناچار ولتاژ بالاتری بر روی این سله ها قرار گرفته واین اور ولتاژ موجب افزایش تولید گازهای اکسیژن و هیدروژن از صفحات مثبت ومنفی ودر نتیجه افزایش احتمال انفجار باتری میگردد.2-بالا بودن سطح الکترولیت در خانه های باتری موجب:
a)نشت اسید به بیرون سله های باتری
b)ممانعت از خروج گاز از سله های باتری
c)کاهش فضای بالای الکترولیت و بالا رفتن در صد هیدروژن در این محیط و در نتیجه افزایش احتمال انفجار باتری
d)گرفتگی مسیر خروج گاز از سله های باتری به دلیل رسوب ذرات معلق در الکترولیت

3-استفاده از اب اسید به جای اب مقطرموجب:
a)افزایش سرعت خوردگی در صفحه مثبت
b)افزایش سرعت سولفاته شدن صفحات منفی ولجنی شدن سطح انان
c)کاهش عمر عایق بین صفحات در باتری
d)افزایش حجم صفحات مثبت ودر نهایت متورم شدن دسته صفحات

4-استفاده از اب مقطر غیر استاندارد :
a)ورود انواع ناخالصیها به سله های باتری
توضیح :ورود ناخالصیها به خصوص عنصر اهن ،موجب تسریع در تخلیه خود به خود باتریها همچنین کاهش راندمان باتریها میگردد .

5-عدم نظافت قطبها ی باتری :
موجب تسریع در خوردگی سر قطبهای باتری میگردد.

6- استفاده از وسایل پر مصرف در هنگام خاموش بودن خودرو
7-استفاده از وسایل برقی خودرو حین خاموش بودن موتور خودرو1-  خرابی دینام :موجب کمبود شارژ
8-تحت شارژ بودن دائم ( اور شارژ(    عملکرد نادرست سیستم برق خودرو
- افزایش دمای باتری
- کاهش حجم الکترولیت   2خرابی افتامات :موجب تخریب صفحات باتری و ریزش خمیر و تغییر رنگ الکترولیت میگردد
- خوردگی سریعتر صفحات

3-خرابی استارت:این امر موجب افزایش تعداد دفعات استارت شده خودرو شده و به دلیل انکه در هنگام جریان کشیدن با شدت زیاد سولفاتهای تشکیل شده روی سطح تشکیل میگردند در هنگام شارژ مجدد این سولفاتها به راحتی برگشت پذیر نبوده ولذا عمر باتری کاهش مییابند.

در ضمن تنها ماده مناسب برای جبران کاهش سطح الکترولیت باتری در زمان سرکشی های دوره ای به باتری ، صرفاً آب مقطر بوده و استفاده از آن موجب افزایش طول عمر باتری می گردد.
منظور از آب مقطر ، آب معدنی، آب جوشیده و یا آب لوله کشی شهری نبوده و منظور صرفاً آبی است که دارای هیچگونه املاحی نباشد

جهت نصب باتری بر روی خودرو باید به چه نکاتى توجه نمود؟

- آماده سازی باتری- دقت در نصب کابل ها- کنترل دانسیته و سطح الکترولیت
- نحوه جبران کاهش سطح الکترولیت

الف )آماده سازی باتری:
در صورتی که باتری خودرو از نوع شارژ خشک باشد تنها الکترولیت مناسب برای استفاده محلولی متشکل از 36 گرم اسید سولفوریک خالص و 63 گرم آب مقطر است .
پس از ریختن الکترولیت به داخل سله های باتری نو و گذشت زمانی در حدود 20 دقیقه ، باتری آماده انجام عمل استارت بر روی خودرو خواهـد بود و نیـازی به انجام شـارژ الکتـریکی اولیـه توسط خریـدار نمی باشد. (این زمان با توجه به زمان و شرایط نگهداری باتری بین 20 تا 60 دقیقه متغیر است.)

کابلهای متصل به باتری جریانهای قوی الکتریکی را از خود عبور می دهند .
از انجایی که قطبین باتری وکابلها به مرور در اثرتماس با اسید دچار خوردگی شده و مقاومت الکتریکی در آنها افزایش یافته و در نتیجه جریان عبوری در انان با مشکل مواجه میگردد.
لذا می بایست از صحت وضعیت کابلها و قطبین باتری اطمینان حاصل نمود.

1- تامین و انتقال نیرو به استارت و دستگاه ایجاد جرقه جهت روشن نمودن اتومبیل .

2- کمک در تامین انرژی الکتریکی لازمه خودرو در زمانی که نیازهای الکتریکی بیش از مقدار تولید شده توسط دینام باشد.

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط ترامپ در تاریخ 1401/11/19 و 19:35 دقیقه ارسال شده است

دینام32امپرآیامناسب پیکان است؟


کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
برق انقلابی ترین رشته ی جهان
اطلاعات کاربری
آمار سایت
  • کل مطالب : 614
  • کل نظرات : 6
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 13
  • آی پی امروز : 89
  • آی پی دیروز : 109
  • بازدید امروز : 318
  • باردید دیروز : 169
  • گوگل امروز : 25
  • گوگل دیروز : 30
  • بازدید هفته : 1,950
  • بازدید ماه : 4,907
  • بازدید سال : 47,663
  • بازدید کلی : 226,543