
دسترس به BIOS
BIOS (Basic Input Output System): سیستم اساسی ورودی و خروجی كامپیوتر است.بعضی مواقع عیبیابی مستلزم ایجاد تغییرات در BIOS است.
BIOS چیست؟در واقع BIOS رابطی بین ویندوز و سختافزازهای كامپیوتر شماست.ممكن است فكر كنید.BIOS جزیی از ویندوز میباشد كه در قالب پنجره های خاص قابل مشاهده است.اما اینطور نیست بایوس روی چیپی بر روی مادربرد ذخیره میشود هنگامی كه كامپیوتر را روشن میكنید.بایوس سختافزارها سیستم شما را تست میكند و سپس ویندوز را از هارد پیدا میكند وآن را روشن می كند.
برای عملكرد صحیح لازم است هر BIOS با كامپیوتر میزبان خودش تنظیم گردد.بایستی زمان تاریخ نوع كاركرد هارد را بشناسید این اطلاعات از طریق برنامه نصب BIOS (كه معمولا COMS نامیده میشود)ارایه شدهاند (به طور آماده هنگام خرید مادربرد)برای دسترسی به برنامه BIOS به طریق زیر عمل كنید.
1:كامپیوترتان را روشن كنید.
2:به دقت به صفحه مانیتور نگاه كنید تا پیام و دستور چگونگی ورود به BIOS را متوجه شوید این پیام همیشه حالت فلش دارد و همیشه هم با فشار دادن كلید خاص میباشد اغلب این كلید Delete یا F2 است.یعنی شما همگام با روشن شدن كامپیوتر كلید delete یا F2 را فشار دهید و وارد BIOS شوید.
3:كلید تعریف شده را فشار دهید و وارد صفحه BIOS شوید اگر تعلل كنید صفحه مذكور رد میشود و دوباره باید كامپیوتر را Restart كنید.
4:قسمتی راكه باید تغییر دهید پیدا نموده و تغییر دهید.ساختار بایوس از كامپیوتری به كامپیوتری دیگر فرق میكند ولی در كل همه سر راست هستند.
5:كلید save and exite را فشار داده و خارج شوید.این پیام در كامپیوتر های مختلف اندكی فرق می كند شما باید صحیح ترین گزینه را كه به معنی ذخیره و خارج شدن است پیدا كرده و فشار دهید.
6:كامپیوترتان را Restart (راه اندازی مجدد) شده و بالا میآید.
هشدار
تغییر اشتباه BIOS ممكن است صدمه جدی به كامپیوتر برساند بنابراین خیلی محتاط عمل كنید.بسیاری از تنظیمات بایوس غیر صریح هستند بنابراین به آنها دست نزنید.و اگر فكر میكنید اشتباها به تنظیمات آن دست رده و تغییر دادهاید با فشردن Exit without saving خارج شوید.