RCCB یک کلیدمحافظ جان است که RCD هم نامیده می شود.
این نوع از قطع کننده های مدار به این نحو کار می کنند که جریان ورودی و خروجی از وسایل برقی را مقایسه می کنند. اگر دستگاهها درست کار کنند ، تمامی جریانهای ورودی که از طریق سیم فاز به وسایل وارد می شود باید در نهایت از سیم نول به شبکه بازگردد.
درتصویر زیر که ساختار داخلی یک محافظ جان را نشان می دهد شدت میدان مغناطیسی در هر دو سیم پیچی یکسان است چرا که جریان عبوری از آن ها یکسان است.

اگر در وسایل برقی مشکلی بر اثر اتصال بدنه یکی از دستگاههای الکتریکی بوجود بیاید که درآن جریان الکتریکی به جای برگشتن از راه سیم نول از راه زمین به منبع برگردد اصطلاحاً میگویند جریان نشت پیداکرده است. همچنین ممکن است جریان نشتی از راه بدن فردی که با زمین تماس دارد و تصادفاً دستش با قسمت برقدار مدار تماس پیدا کرده است به وجود آید.
این مساله باعث می شود تا مقدار جریان عبوری از سیم نول کاهش یابد و مقداری اختلاف بین جریان سیم فاز و نول بوجود بیاید که به این اختلاف جریان پسماند یا Residualcurrent می گویند.
عملکرد کلید محافظ جان به این صورت است که اگر اختلافی در جریان های فاز و نول بوجود بیاید شدت میدان مغناطیسی یک طرف ضعیف تر می شود و قطعه فلزی به یک طرف چرخیده و به کانتکت سمت قویتر می چسبد واین کار باعث می شودکه پیش از آسیب رسیدن به فرد در چند دهم یا صدم ثانیه مدار را قطع کند.
در تصویر زیر عملکرد کلید محافظ جان را مشاهده می کنید.

RCCB ها یا کلید محافظ جان سریعتر از فیوز یا MCB ها در قطع برق عمل می کند.
این کلیدهای محافظ جان برای قطع مدار در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه طراحی نشدهاند . گونه دیگری از این کلیدهای محافظ جان که افزون بر جریان نشتی به اضافه بار هم واکنش نشان میدهند، RCBO نامیده میشوند.