اصــول كار موتورهاى آســنكرون بــه این صورت اســت در داخل میدان مغناطیسى، یك روتور استوانهاى شكل از جنس آهن كه در محیط آن سیمهاى مســى یا آلومینیومى تعبیه شــده قرار دارد. میدان دوار موجود در اســتاتور، این هادى ها را قطع می كند و درنتیجه ولتاژى در آنها القا مى شود
دو حلقه ، ســر و ته این هادى ها را به هم اتصال می دهند در نتیجه یك مداربسته به وجود میاورند كه جریان القایى در هادى هاى این مدار جارى مىشود.در این حالت وضعیت هر میله روتور مشابه هادى حامل جریانى است كه درداخل یك میدان مغناطیسى قرار دارد در نتیجه از طرف میدان مغناطیسى بر سیم حامل جریان نیرو وارد می شــود و ایجاد گشــتاور مى كند تا روتور حول محورخود به گردش درآید.
همانطورىكه بیان شــد چون جریان روتور از اثر القاى میدان دوار استاتور در هادی هاى روتور ایجاد شده است، این نوع موتورها را «موتورهاى القایی» یا «اندوكسیونى» می نامند. از آنجای كه در موتورهاى القایى، هادی هاى روتورمی بایست به وسیله ی میدان دوارقطع شوند در این موتورها هیچوقت تعداد دور روتور نمى تواند با تعداد دور میدان دوار برابر باشد. در این موتورها همیشه سرعت روتور كمتر (یا عقبتر) از سرعت میدان دوّار است، به همین دلیل این موتورها به موتورهاى «آسنكرون» معروفند.
ارسال نظر برای این مطلب
درباره ما

برق انقلابی ترین رشته ی جهان
اطلاعات کاربری
لینک دوستان
آمار سایت