روتور این نوع موتورها از سه دسته سیم پیچى تعبیه شده در آن تشكیل شده است. معمولاً اتصال سیم پیچى هاى روتور از داخل به صورت ستاره است. سرهاى خروجى این سه دسته سیم پیچى، از داخل موتور خارج شده و توسط سه حلقه ى لغزان (رینگ) واقع روى محور به جاروبك هاى ساكن (زغال ها) وصل شده است این سه جاروبك از خارج به یك مقاومت متغیر (رئوستا) كه به شكل ستاره بسته شده است متصل مى شود.
همان طورى كه در بحث موتورهاى القایى نیز اشاره شد، در آغاز حركت ، چون روتور هنوز ســاكن است و میدان با سرعت سنكرون مى گردد هادى هاىروتور توســط خطوط میدان مغناطیســى با سرعت ســنكرون قطع مى شوند، درسیم پیچى روتور جریان قوى ترى القا مى شود. علّت به وجود آمدن جریان زیاد در موقع راه اندازى موتورهاى القایى، كم بودن مقاومت سیم پیچى روتور است به طورى كه اگر موتورهاى القایى را به طور مستقیم به شبكه وصل كنیم در لحظه ى اول حدود 3 تا 7 برابر جریان اسمى از شبكه دریافت می کنند.
در موتورهاى روتور ســیم پیچى به كمك حلقه هــاى لغزنده و وارد كردن مقاومت در مسیر هر دسته سیم پیچى روتور به هنگام راه اندازى، مقاومت روتور افزایش یافته و در نتیجه جریان راه اندازى كاهش مى یابد. در شکل های زیر دو مقاومت راه اندازی را نشان می دهند.
پس از راه اندازى موتور به تدریج مقاومت موجود در مدار روتور را كاهش مى دهیم و در نهایت از مدار خارج مى كنیم.
در چنین موتورهایى به جهت اضافه شــدن مقاومت مدار روتور و بهتر شدن میزان ضریب قدرت روتور، گشتاور راه اندازى نسبت به موتورهاى القایى مشابه بهتر شــده و موتور نرم تر راه اندازى مى شود. در شكل های زیر شکل ظاهرى و دراجزاى داخلى یك موتور روتور سیم پیچى را مشاهده مى كنید.